Teljes lendületben van a tavasz. És tudod, mit jelent ez, ugye? Ideje elővenni a garázs hátuljából a grillsütőt, leporolni és begyújtani, mert itt a grillezés szezonja!
Manapság egyre többen grilleznek egész évben, különösen a nyári hónapokban. És bármit megtehetsz, grillezhetsz. Azonban néha nehéz lehet tudni, hogyan és mikor kell ízesíteni az ételeket a grillezés során. Ha kétségeid vannak, jó helyen jársz, ha mindenféle fűszerezési utasításra és igényre kíváncsi vagy.
Só: Minden íz alapja
A szakácsok szerint a tökéletesen grillezett steakhez mindössze három hozzávaló szükséges: marhahús, só és tűz. A só minden íz alapja, és a steak esetében a legfontosabb összetevőnek számít. Mivel a prémium alapanyagok használata is rendkívül fontos
Bors: Az extra lendületért
Akár a Timut bors citrusos jegyeit, akár a Kampot bors vibráló mentás jegyeit kedveli, nálunk megtalálja a megfelelő fűszerkeveréket, amellyel húsát, tenger gyümölcseit vagy zöldségeit lenyűgöző ízesítéssé varázsolhatja.
A sok apróság: Amiben mi segítünk, hogy az ételed tökéletes legyen
A BBQ-rubok összetételét és szerkezetét kifejezetten úgy alakították ki, hogy a legjobb ízeket hozza ki bármilyen ételből.
A fűszerek összetett keverékétől a precíz felviteli technikáig minden lépés kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a (füstölt) húsok új magasságokba emelkedjenek.
Miért érdemes száraz grillpácot használni?
A száraz bedörzsölés számos dolgot tesz azért, hogy a grillezett étel ízletes legyen.
A só segít eltávolítani a nedvességet a hús felszínéről, ami szép, ropogós kérget eredményez, mind emelet fűszerezi a húst, és kiemeli annak természetes ízeit.
A cukor segít megbarnítani a húst, és édes-csípős ízt ad hozzá.
A só és a cukor természetes tartósítószerként működik, ami kissé érleli a húst, így valamivel tovább eltartható, mint a dörzsölés nélkül főtt húsok.
A fűszerek adják meg azt a csípősséget és ízeket, amelyek elengedhetetlenek a nagyszerű grillezéshez.