## Szuperkönnyű BBQ csirkecomb - kezdőknek is!
Ez a recept tökéletes azoknak, akik még csak most ismerkednek a grillezés világával, és egy egyszerű, de nagyszerű fogással szeretnék lenyűgözni magukat és vendégeiket. Az elkészítési idő mindössze kb. 3 óra (ebből aktív munka kb. 15 perc!).
Hozzávalók:
- – 1 kg csirkecomb (alsó vagy felső, esetleg vegyesen)
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál BBQ rub (bbqStore.hu-n találsz remek változatokat)
– 1 evőkanál méz (opcionális, extra ízért)
– Alulfólia
Elkészítés:
- 1. Csirke előkészítése: Mosd meg alaposan a csirkecombokat, majd itasd le róluk a felesleges vizet papírtörlővel.
2. Fűszerezés: Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ rubot és a mézet (ha használsz).
Alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel a csirkecombokat, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje őket a fűszer.
3. Pihentetés: Tedd a befűszerezett csirkecombokat egy tálba, fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, de akár 2-3 órára is.
Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz!
4. Grillezés: Készítsd elő a grillt közepes hőfokra (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt használsz, a parázs legyen egyenletesen elosztva.
Tedd a csirkecombokat a grillrácsra, és süsd kb. 20-25 percig oldalanként, vagy amíg a hús átsül és a bőr ropogós lesz.
A sütési idő függ a grill típusától és a csirkecombok méretétől, ezért érdemes húshőmérőt használni.
A csirke akkor van kész, ha a belső hőmérséklete eléri a 74°C-ot.
5. Pihentetés (újra): Ha a csirkecombok átsültek, vedd le őket a grillről, és csomagold be alufóliába.
Hagyd pihenni kb. 10 percig, mielőtt felszolgálod. Ez segít, hogy a hús még szaftosabb legyen.
Tálalás:
Tálald a BBQ csirkecombokat friss salátával, grillezett zöldségekkel, krumplipürével vagy akár csak egy szelet ropogós kenyérrel.
Tipp: Ha igazán füstös ízre vágysz, áztass be néhány faaprítékot vízbe, majd tedd a parázsra a grillezés utolsó 10-15 percében.
Jó étvágyat!